راهکار های افزایش طول عمر ابزار آلات برقی
خلاصه مقاله
مقدمه
امروزه انرژی یکی از منابع اساسی است و ما برای انجام معمولیترین کارهای زندگی روزمره به آن احتیاج داریم. انرژی الکتریکی یکی از این انرژیهای اساسی است که کاربردهای بسیار زیاد عمومی و صنعتی دارد. سیستمهای الکتریکی به دلیل قطع و وصل شدن ناگهانی آنها بسیار خطاپذیر هستند. برای جلوگیری از این خطاها ، به حداقل رساندن آنها و تامین مداوم انرژی بدون کوچکترین قطع و وصلی باید از موتور برق استفاده کنیم.
ژنراتورها دستگاهی هستند که نیروی برق و الکتریسیته را به وسیلهی منبع بیرونی و سوختهایی مانند بنزین ، گاز و … تولید میکنند. ژنراتور ، یکی از دستگاه های کاربردی در زمان هایی است که دسترسی به برق وجود ندارد.
به عبارتی ژنراتور برق ، برق را ایجاد نمیکند بلکه انرژی مکانیکی یا شیمیایی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. موتور برقها ، برق تولید شده را با گرفتن قدرت مکانیکی و تبدیل آن به انرژی الکتریکی با مجبور کردن الکترونها از منبع خارجی و از طریق مدار الکتریکی انجام میدهند.
موتور برق بنزینی ، موتور برق گازوئیلی و موتور برق گازی از انواع موتور برق ها هستند که ویژگیها و خصوصیات منحصر به فرد خود را دارند.
پرکاربردترین نوع ژنراتور برق در میان مدل های متنوع این محصول، ژنراتور برق بنزینی یا موتور برق بنزینی است که این ابزار بنزینی برای کار کردن در مکان هایی که دسترسی به سوخت دیگری مانند گاز وجود ندارد مناسب است.
موتور برق ، برق مصرفی و مورد نیاز شما را به خوبی تامین و از ایجاد وقفه در کار شما جلوگیری میکند.
موتور برق بنزینی و موتور برق گازی تفاوت هایی با یکدیگر دارند که بهتر است در زمان خرید هر کدام از آنها به این تفاوت ها توجه کنیم.
انتخاب یک موتور برق با کیفیت میتواند برق مورد نیاز ما را در زمانی که به برق دسترسی نداریم به خوبی تامین کند.
اگر قصد خرید موتور برق دارید و اطلاعات کافی راجب این محصول ندارید ، ما به شما در این راه کمک خواهم کرد تا بهترین موتور برق را انتخاب و خریداری نمایید.
انواع موتور برق
قبل از بررسی تفاوت موتور برق ها بهتر است آنها را بشناسیم.
انواع موتور برق ها با توجه به سوختی که دارند به موتور برق گازی ، بنزینی و گازوئیلی یا همان موتور برق دیزلی تقسیم میشوند که هر کدام ویژگی های متفاوتی دارند. از بین موتور برق های مختلف، موتور برق بنزینی و گازی طرفداران بیشتری دارند.
موتور برق بنزینی چیست ؟
همانطور که از اسم این دستگاه پیداست ، سوخت آن از بنزین تامین میشود. روتور موتور برق بنزینی با استفاده از بنزین، حرکت می کند و خطوط القایی مغناطیسی قطع می شوند. این اتفاق باعث تولید برق و جریان الکتریکی می شود. حمل و نقل این نوع از موتور برق به آسانی صورت میگیرد و برای استفاده در مکان های مختلفی در هنگام ساخت و ساز ، طبیعت گردی و کمپینگ و … بسیار کارا و قابل استفاده است. از کاربردهای این دستگاه میتوانیم به تامین نیروی الکتریکی برای حرکت انواع وسایل نقلیه ، تجهیزات و وسایل برقی ، راه انداختن قایق های کوچک تفریحی و انواع پمپ ها اشاره کنیم.
موتور برق 2 زمانه و 4 زمانه از انواع موتور برق بنزینی هستند که با توجه به نوع کاربری و نیازتان میتوانید یک نمونه از آنها را انتخاب و خریداری نمایید.
موتور برق دو زمانه یا ۲ مرحله ای به موتور برقی گفته می شود که سیلندرهای آن در ۲ مرحله به طور مداوم بالا و پایین می شوند و سپس نیروی محرکه برای حرکت دادن محور خروجی ایجاد می شود.
موتور برق 2 زمانه اندازه و وزن کمتری دارد و همچنین مقدار سوخت کمتری مصرف میکند. سرعت کار این دستگاه نسبت به موتور برق 4 زمانه پایین تر است.
موتور برق چهار زمانه موتور برقی است که سیلندرها به طور مداوم در ۴ مرحله به سمت بالا و پایین حرکت می کنند و نیروی لازم را تولید میکنند. این موتور برق صدای کمتر و طول عمر بالاتری دارد.
بررسی مزایا و معایب موتور برق بنزینی
از مزایای این دستگاه میتوانیم به هزینهی تعمیر و نگهداری آن اشاره کنیم که بسیار پایین است ، در عین حال طول عمر آنها بالاست.
همانطور که گفتیم حمل و نقل این دستگاه بسیار ساده است و در مکانهای مختلف میتوان از آن استفاده کرد.
هزینه سوخت مورد نیاز موتور برق های بنزینی نسبت به راندمان کاری آنها بسیار پایین و مقرون به صرفه است.
از معایب موتور برق بنزینی میتوانیم به گرمای تولیدی بیش از حد آن ، صدای زیاد و تولید زیاد آلاینده CO۲ اشاره کنیم.
موتور برق گازی یا موتور برق گازسوز چیست ؟
موتور برق گازی با استفاده از ترکیباتی مانند گاز طبیعی ، زیست گاز یا بیوگاز و گاز زغال سنگ قابل استفاده است. توان ژنراتور گازی توان بیش تری نسبت به نوع بنزینی است. یکی از ویژگی های بسیار خوب این موتور برق گازی ، بی صدا بودن آن است که همین موضوع سبب شده تا به آن موتور برق سایلنت نیز گفته شود.
این نوع موتور برق با متصل شدن به محفظه یا کپسول گاز می تواند انرژی لازم برای برق مورد نیاز را تولید کند. براین اساس، استفاده برای مصارفی که نیازی به جابجایی و حمل ندارند مانند تأمین برق برای زمین های کشاورزی ، ساختمان های مختلف و هتل ها و … از موارد مربوط به کاربرد موتور برق گازسوز می باشد.
سرعت تامین برق بالا ، میزان آلایندگی پایین ، قیمت پایین ، ایمنی بالای دستگاه و میزان مصرف سوخت پایین از مزیتهای موتور برق های گازی است.
هزینهی تعمیر و نگهداری بالا ، عدم امان جابجایی دستگاه و قدرت پایین دستگاه از معایب آن به شمار میرود.
تفاوت موتور برق بنزینی و موتور برق گازی
ساختار هر دوی این موتورها مشابه یکدیگر است و می توان گفت تنها تفاوت آن ها مربوط به قطعه ژیگلور گاز در موتور برق گازسوز و استفاده از قطعه کاربراتور بنزین در نوع بنزینی موتور برق می باشد.
از دیگر موارد قابل ذکر در مقایسه موتور برق بنزینی و گازسوز می توان به نوع سوخت مصرفی آن ها اشاره کرد. علاوه بر این قیمت سوخت ، میزان مصرف سوخت ، وزن دستگاه ، تولید آلاینده ها ، میزان ایجاد آلودگی محیطی در اطراف ، میزان صدای تولیدی از دستگاه و همچنین قدرت و راندمان خروجی در موتور برق بنزینی بیشتر است. خرابی دستگاه و همچنین میزان ایمن بودن در موتور برق گازی بیشتر می باشد.
برای تصمیم گیری درباره این که موتور برق گازی بخریم یا بنزینی، بهتر است تمامی مواردی که در تفاوت موتور برق بنزینی و گازی گفتیم را در نظر بگیریم .
در صورتی که به موتور برق قابل حمل احتیاج دارید و می خواهید در مکان های مختلفی مانند طبیعت از آن استفاده نمایید، موتور برق بنزینی برای شما مناسب تر است. اگر می خواهید موتور برق آلایندگی و صدای کمتری داشته باشد و هزینه سوخت مصرفی آن نیز پایین تر باشد، بهتر است موتور برق گازی خریداری کنید.
معرفی چند مدل موتور برق بنزینی
موتور برق 800 وات رونیکس مدل RH-4708
ژنراتور (موتور برق) 800 وات رونیکس 4708، دارای یک موتور تک سیلندر دوزمانهی تک فاز هوا خنک است که به صورت هندلی یا دستی استارت میخورد.
این دستگاه برای کسب میزان حداکثر اثربخشی در کار، به بالشتک و آرمیچر مسی مجهز شده است و دارای سوئیچ قطع برق در هنگام تحمل بار اضافی و نیز، فیوز ایمنی و قطعکن حفاظتی سریع برای افزایش ایمنی کاربران است.
این موتور برق 800 وات دارای دو عدد خروجی مستقیم و متناوب، یکی 220 ولت AC و دیگری 12 ولت 8 آمپر DC میباشد.
در صورتی که این دستگاه با تمام توان خود کار کند، به مدت 6.5 ساعت و در صورت کار کردن با نیمی از توان خود، به مدت 10 ساعت برق تولید خواهد کرد. کارشناسان فروشگاه اینترنتی ابزارلاین، اطمینان خود را از مشخصات این دستگاه ابراز کردهاند.
ظرفیت سیلندر این دستگاه 63 سی سی و ظرفیت مخزن سوخت آن 4.2 لیتر است و حداکثر فشاری برابر با 8 بار و یا 116psi دارد.
ژنراتور برق بنزینی 3500 وات اینکو مدل GE35006
ژنراتور برق بنزینی اینکو مدل GE35006، دارای یک موتور برق بنزینی چهار زمانه با توان ماکزیمم 3500 وات است که به سیستم هوا خنک مجهز شده است. موتور این دستگاه انرژی مورد نیاز خود را با ترکیب بنزین و روغن به دست می آورد.
مخزن بنزین این دستگاه تا اندازهی 15 لیتر ظرفیت دارد و ظرفیت روغن آن برابر با 0.6 لیتر است.
این موتور برق اینکو، با حجم 208 سی سی به صورت تک سیلندر با سیستم OHV ساخته شده است.
این دستگاه مجهز به دسته های فلزی بسیار مقاوم و مستحکم متصل به بدنه است تا به راحتی آن را حمل نمایید؛ همچنین یک شفت افقی برای این دستگاه در نظر گرفته شده است.